Tsema – feketeribizli torta

Feketeribizli ganache

Összetevők

  • 500 g Nevado fehér csokoládé
  • 65 g friss tejszín
  • 230 g feketeribizli püré
  • 35 g glükóz

Elkészítés

Melegítsük fel a feketeribizli pürét, a friss tejszínt és a glükózt 80 C fokra, majd több részletben öntsük az olvasztott fehér csokoládéra. Keverjük össze az emulziót botmixerrel, majd tegyük félre, amíg lehűl.

Pisztáciás és mandulás keksz

Összetevők

  • 300 g vaj
  • 300 g cukor
  • 200 g mandula vagy mandulaliszt
  • 100 g pisztácia por
  • 50 g pisztácia paszta
  • 300 g tojás

Elkészítés

Keverjük össze a cukrot és a vajat egy robotgépben, majd adjuk hozzá mandula és pisztácia port. Öntsük hozzá a pisztácia pasztát, majd egyenként a tojásokat.

Készítsünk 3 db 20x30 cm téglalapot és tepsiben süssük 15 percig 175 C fokon.

Feketeribizli mousse

Összetevők

  • 400 g feketeribizli ganache
  • 280 g tejszínhab

Elkészítés

Szedjünk ki az előbb elkészített feketeribizli ganache-ból 400 grammot és keverjük bele a tejszínhabot, majd tegyük félre.

Összeállítás

A megsült kekszből tegyünk egy réteget a munkapultra, majd öntsünk rá egy rétegnyi feketeribizli ganache-t. Ezután helyezzünk rá egy újabb adag kekszet, majd öntsük rá a megmaradt feketeribizli mousse-t. Végül tegyük rá a harmadik réteg kekszet. Ízlés szerint pisztáciával megszórhatjuk a tetejét.