Tsema – feketeribizli torta

Feketeribizli ganache
Összetevők
- 500 g Nevado fehér csokoládé
- 65 g friss tejszín
- 230 g feketeribizli püré
- 35 g glükóz
Elkészítés
Melegítsük fel a feketeribizli pürét, a friss tejszínt és a glükózt 80 C fokra, majd több részletben öntsük az olvasztott fehér csokoládéra. Keverjük össze az emulziót botmixerrel, majd tegyük félre, amíg lehűl.
Pisztáciás és mandulás keksz
Összetevők
- 300 g vaj
- 300 g cukor
- 200 g mandula vagy mandulaliszt
- 100 g pisztácia por
- 50 g pisztácia paszta
- 300 g tojás
Elkészítés
Keverjük össze a cukrot és a vajat egy robotgépben, majd adjuk hozzá mandula és pisztácia port. Öntsük hozzá a pisztácia pasztát, majd egyenként a tojásokat.
Készítsünk 3 db 20x30 cm téglalapot és tepsiben süssük 15 percig 175 C fokon.
Feketeribizli mousse
Összetevők
- 400 g feketeribizli ganache
- 280 g tejszínhab
Elkészítés
Szedjünk ki az előbb elkészített feketeribizli ganache-ból 400 grammot és keverjük bele a tejszínhabot, majd tegyük félre.
Összeállítás
A megsült kekszből tegyünk egy réteget a munkapultra, majd öntsünk rá egy rétegnyi feketeribizli ganache-t. Ezután helyezzünk rá egy újabb adag kekszet, majd öntsük rá a megmaradt feketeribizli mousse-t. Végül tegyük rá a harmadik réteg kekszet. Ízlés szerint pisztáciával megszórhatjuk a tetejét.