Soufflé szelet cukormentes étcsokoládé mousse töltelékkel

Étcsokoládés soufflé szelet

Összetevők

  • 180 g tojássárgája
  • 300 g tojásfehérje
  • 360 g krémsajt
  • 360 g Cumbre 58% cukormentes étcsokoládé

Elkészítés

Olvasszuk fel a csokoládét. Fokozatosan adjuk hozzá a tojássárgáját a krémsajthoz, hogy puhítsuk, majd adjuk hozzá az olvasztott csokoládét. Felverjük a tojásfehérjét és hozzáadjuk 2 vagy 3 részletben a csokoládés keverékhez. Töltsük 6 cm-es kerek szilikon formákba és süssük 165 C fokon, 30 percig. Hagyjuk 10 percig a kikapcsolt sütőben.

Cukormentes étcsokoládés Chantilly

Összetevők

  • 150 g Cumbre 58% cukormentes étcsokoládé
  • 500 g habtejszín 35%

Elkészítés

A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk az olvasztott csokoládét.

Összeállítás

Habzsák segítségével rányomjuk az étcsokoládés chantilly-t a soufflé szeletekre. Díszítsük egy (temperált) cukormentes étcsokoládé koronggal a tetejét.