100% étcsokoládé

A recept kitalálója: Emmanuel Hamon
Fino de Aroma Master Chocolatier
Tálalás: 4 db 18 cm átmérőjű sütemény

Étcsokoládés brownie keksz

Összetevők

  • 165 g tojás
  • 275 g Santander 85 % étcsokoládé
  • 300 g cukor
  • 265 g vaj
  • 120 g liszt

Elkészítés

  • Keverd össze a tojást és a cukrot
  • Olvaszd fel a csokoládét és a vajat
  • Keverd össze őket és add hozzá a lisztet
  • Tölts meg 4 db 16 cm-es formát, süsd 15 percig 170 ⁰C-n.

Étcsokoládé mousse 70%

Összetevők

  • 500 g friss tejszín
  • 400 g Arauca 70 % étcsokoládé
  • 100 g Santander 85 % étcsokoládé
  • 1000 g tejszín

Elkészítés

  • Olvaszd egybe a kétféle csokoládét
  • Melegítsd fel a friss tejszínt 80 ⁰C-ra
  • Három lépésben öntsd rá az olvadt csokoládét
  • Hűtsd le 40 ⁰C-ra és add hozzá a tejszínt

Csokoládé Creme Brulée

Összetevők

  • 500 g friss tejszín
  • 120 g Arauca 70 %-os étcsokoládé
  • 110 g tojássárgája
  • 100 g cukor

Elkészítés

  • Olvaszd fel a csokoládét
  • Melegítsd fel a friss tejszínt 80 ⁰C-ra
  • Öntsd rá az olvasztott csokoládéra és keverd el jól
  • Keverd össze a cukrot és a tojássárgáját és öntsd rá a csokoládé krémre
  • Főzzed sodóként 80 ⁰C-n
  • Tölts rá a 16 cm-es formákra és fagyaszd le.

Csokoládés keksz

Összetevők

  • 185 g puha vaj
  • 150 g liszt
  • 18 g kakaópor
  • 60 g Arauca 70 %-os étcsokoládé
  • 185 g panela
  • 240 g porított mogyoró
  • 1 csipetnyi tengeri só

Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 150 ⁰C-ra
  • Olvaszd fel a csokoládét
  • Turmixgéppel keverd össze a porított mogyorót, lisztet, a panelát, az olvasztott csokoládét, a kakaóport és a sót. Keverd hozzá a puha vajat és keverd, amíg a tészta puha nem lesz.
  • Tegyed tepsibe egy sütőpapírra.

Csokoládé máz

Összetevők

  • 300 g Arauca 70 %-os étcsokoládé
  • 300 g víz
  • 250 g cukor
  • 350 g glükóz
  • 200 g sűrített tej
  • 26 g zselatin lap

Elkészítés

  • Olvaszd fel a csokoládét
  • Tedd bele a cukrot és glükózt a vízbe egy edénybe.
  • Öntsd rá a sűrített tejre ás add hozzá a zselatint.
  • Öntsd rá a keveréket az olvasztott csokoládéra.
  • Dolgozd össze alaposan és szűrjed át.
  • Tartsd hidegen. Kb. 40 ⁰C-n használd.

Összeállítás

Tegyél egy csokoládés brownie keksz korongot egy 18 cm-s mousse gyűrűbe. Önts rá egy réteg csokoládé mousse-t. Tedd rá a csokoládés kekszet. Borítsad csokoládéval. Tedd rá a fagyasztott csokoládé creme brulée réteget. Fejezd be a maradék csokoládé mousse-szal és simítsd el. Tedd be a fagyasztóba. Miután megfagyott a desszert, vedd ki az öntőformából és vond be a 40 ⁰C –s csokoládé bevonattal.