Fehércsokoládés Sacher torta

A recept kitalálója: Alessandro Bertuzzi
Master Chocolatier

Étcsokoládés Brownie

Összetevők

  • 250 g vaj
  • 250 g cukor
  • 50 g barna cukor
  • 340 g Tumaco 65% étcsokoládé
  • 200 g tojás
  • 120 g liszt

Elkészítés

  • A vajat és a csokoládét megolvasztjuk.
  • Keverőgép segítségével a puha vajat, a cukrot és a barna cukrot jól kikeverjük.
  • Hozzáadunk 140 gr olvasztott csokoládét, amit alacsony sebességgel tovább keverünk.
  • Közben a tojást a kihabosítjuk és belekeverjük a masszába.
  • Lassan keverve beleadagoljuk a lisztet és a 200 g durvára aprított csokoládét.
  • Formába öntjük és 170 C fokon 13 percig sütjük.
  • Óvatosan kivesszük az edényből és hagyjuk kihűlni.

Barack Cremeux

Összetevők

  • 400 g barack püré
  • 120 g tojássárgája
  • 150 g egész tojás
  • 110 g cukor
  • 150 g vaj
  • 4 g zselatin lap

Elkészítés

  • Felverjük a tojássárgáját, a tojást és a cukrot.
  • Hozzáadjuk a barackpürét és az előzőleg vízben megduzzasztott zselatint, majd felforraljuk.
  • A barack pürét a tojásokkal és a cukorral együtt vízgőz fölött 80 C fokra melegítjük.
  • Belekeverjük a megduzzasztott lapzselatint.
  • 30 C foknál belekeverjük a vajat.
  • Emulgeáljuk.

Barack zselé

Összetevők

  • 8 g zselatin lap
  • 50 g cukor
  • 500 g barack püré
  • 6 g citromlé

Elkészítés

  • A lapzselatint feloldjuk langyos vízben.
  • A cukrot, a pürét és a citromlevet összekeverjük.
  • Felmelegítjük a püré egy részét.
  • Beleszórjuk a zselatinos keveréket.
  • Felolvasztjuk a zselatint és hozzáadjuk a maradék pürét.

Könnyű Kolumbia-mousse

Összetevők

  • 350 g friss tej%
  • 8 g zselatin%
  • 460 g Milk Colombia 45 % tejcsokoládé%
  • 700 g tejszín 35 %

Elkészítés

  • A zselatint feloldjuk.
  • A tejet felforraljuk és hozzáadjuk a zselatint.
  • Hozzáöntjük a keveréket az olvasztott csokoládéba és addig keverjük, amíg nem lesz sima állagú.
  • Amikor a csokoládé hőmérséklete eléri a 35-40 C fokot, hozzáadjuk a felvert tejszínt.

Fehércsokoládés Nevado-mousse

Összetevők

  • 470 g tej
  • 940 g tejszín 35%
  • 880 g Nevado fehércsokoládé
  • 18 g zselatinlap

Elkészítés

  • A zselatint feloldjuk.
  • A tejet felforraljuk és hozzáadjuk a zselatint.
  • Hozzáöntjük a keveréket az olvasztott csokoládéba és addig keverjük, amíg nem lesz sima állagú.
  • Amikor a csokoládé hőmérséklete eléri a 35-40 C fokot, hozzáadjuk a felvert tejszínt.

Összeállítás

Tortakarikában rétegenként összeállítjuk az összetevőkből a tortát. Fehércsokoládéval bevonjuk, barackkal és fehércsokoládéval díszítjük.