Konkvisztádor

A recept kitalálója: Emmanuel Hamon
Fino de Aroma master chocolatier
Tálalás: 4 db 18 cm átmérőjű sütemény
Fino de Aroma master chocolatier
Tálalás: 4 db 18 cm átmérőjű sütemény
Étcsokoládé mousse
Összetevők
- 500 g friss tejszín
- 500 g Tumaco 65 % étcsokoládé
- 1000 g tejszínhab
Elkészítés
- Melegítsd fel a tejszínt 80 ⁰C fokra
- Három lépésben öntsd rá a forró tejszínt az olvasztott csokoládéra
- Hűtsd le a keveréket 40 ⁰C-ra
- Add hozzá a tejszínhabot
Csokoládé mandulás kenyér
Összetevők
- 220 g vaj
- 250 g cukor
- 220 darált mandula
- 140 g Hulia 65 % étcsokoládé
- 50 g liszt
- 300 g tojás
Elkészítés
- Keverd össze a vajat és a cukrot, majd add hozzá a darált mandulát és keverd 2 percig
- Add hozzá az olvasztott csokoládét
- Több lépésben add hozzá a tojást
- Terítsd szét a kekszet egy 60 x 40 cm-s sütőlapon
- Süssed 170 ⁰C-n 10 percig
- Vágd fel 8 db 16 cm-es korongra
Krémes kávés töltelék
Összetevők
- 6 g zselatin
- 120 g tojássárgája
- 120 g cukor
- 500 g zsíros tejszín
- 25 g kávébab
Elkészítés
- Melegítsd fel a tejszínt a kávébabokkal és hagyd ázni 30 percig
- Szűrd át a keveréket és vidd át egy főzőedénybe
- Önts tejszínt a tojássárgájára, amely fehér-sárgás színű lesz a cukorral. Főzd 85 ⁰C-n.
- A tűzről levéve add hozzá a már hideg vízben hidratált zselatint
- Öntsd 16 cm átmérőjű öntőformába és fagyaszd le
Banán kompót vaníliával és karamellel
Összetevők
- 1000 g banán
- 75 g karamell
- 60 g rum
- 400 g barna cukor vagy panela
- 1 rúd vanília
Elkészítés
- Tedd a banánszeleteket egy serpenyőbe cukorral és nyomkodd szét egy villával
- Tedd hozzá a vanília rudat, a rumot és a karamellt
- Tedd át egy főzőedénybe és közepes lángon főzd legalább újabb 25 percig miközben fakanállal folyamatosan kevergeted
Csokoládé bevonat
Összetevők
- 300 g víz
- 250 g cukor
- 350 g glükóz
- 200 g sűrített tej
- 26 g zselatin lap
- 300 g Arauca 70 %-os étcsokoládé
Elkészítés
- Tedd bele a cukrot és glükózt a vízbe és forrald fel, majd öntsd rá a sűrített tejre.
- Add hozzá a hideg vízben hidratált zselatint. Öntsd rá a keveréket az olvasztott csokoládéra.
- Dolgozd össze alaposan. Tartsd hidegen. Kb. 40 ⁰C-n használd.
Összeállítás
Terítsd szét a banánkompótot a keksz korongokon. A tetejére tegyél a 2. csokoládé kekszből és tedd bele a karika közepébe. Önts rá egy réteg csokoládé mousse-t, eleget ahhoz, hogy befedje a kekszet. Tedd rá a krémes kávé tölteléket. Tedd ár a maradék csokoládé mousse-t és fagyaszd le. Miután megfagyott a desszert, vedd ki az öntőformából és vond be a 40 ⁰C –s csokoládé bevonattal. Ezután dekoráld.