Konkvisztádor

A recept kitalálója: Emmanuel Hamon
Fino de Aroma master chocolatier
Tálalás: 4 db 18 cm átmérőjű sütemény

Étcsokoládé mousse

Összetevők

  • 500 g friss tejszín
  • 500 g Tumaco 65 % étcsokoládé
  • 1000 g tejszínhab

Elkészítés

  • Melegítsd fel a tejszínt 80 ⁰C fokra
  • Három lépésben öntsd rá a forró tejszínt az olvasztott csokoládéra
  • Hűtsd le a keveréket 40 ⁰C-ra
  • Add hozzá a tejszínhabot

Csokoládé mandulás kenyér

Összetevők

  • 220 g vaj
  • 250 g cukor
  • 220 darált mandula
  • 140 g Hulia 65 % étcsokoládé
  • 50 g liszt
  • 300 g tojás

Elkészítés

  • Keverd össze a vajat és a cukrot, majd add hozzá a darált mandulát és keverd 2 percig
  • Add hozzá az olvasztott csokoládét
  • Több lépésben add hozzá a tojást
  • Terítsd szét a kekszet egy 60 x 40 cm-s sütőlapon
  • Süssed 170 ⁰C-n 10 percig
  • Vágd fel 8 db 16 cm-es korongra

Krémes kávés töltelék

Összetevők

  • 6 g zselatin
  • 120 g tojássárgája
  • 120 g cukor
  • 500 g zsíros tejszín
  • 25 g kávébab

Elkészítés

  • Melegítsd fel a tejszínt a kávébabokkal és hagyd ázni 30 percig
  • Szűrd át a keveréket és vidd át egy főzőedénybe
  • Önts tejszínt a tojássárgájára, amely fehér-sárgás színű lesz a cukorral. Főzd 85 ⁰C-n.
  • A tűzről levéve add hozzá a már hideg vízben hidratált zselatint
  • Öntsd 16 cm átmérőjű öntőformába és fagyaszd le

Banán kompót vaníliával és karamellel

Összetevők

  • 1000 g banán
  • 75 g karamell
  • 60 g rum
  • 400 g barna cukor vagy panela
  • 1 rúd vanília

Elkészítés

  • Tedd a banánszeleteket egy serpenyőbe cukorral és nyomkodd szét egy villával
  • Tedd hozzá a vanília rudat, a rumot és a karamellt
  • Tedd át egy főzőedénybe és közepes lángon főzd legalább újabb 25 percig miközben fakanállal folyamatosan kevergeted

Csokoládé bevonat

Összetevők

  • 300 g víz
  • 250 g cukor
  • 350 g glükóz
  • 200 g sűrített tej
  • 26 g zselatin lap
  • 300 g Arauca 70 %-os étcsokoládé

Elkészítés

  • Tedd bele a cukrot és glükózt a vízbe és forrald fel, majd öntsd rá a sűrített tejre.
  • Add hozzá a hideg vízben hidratált zselatint. Öntsd rá a keveréket az olvasztott csokoládéra.
  • Dolgozd össze alaposan. Tartsd hidegen. Kb. 40 ⁰C-n használd.

Összeállítás

Terítsd szét a banánkompótot a keksz korongokon. A tetejére tegyél a 2. csokoládé kekszből és tedd bele a karika közepébe. Önts rá egy réteg csokoládé mousse-t, eleget ahhoz, hogy befedje a kekszet. Tedd rá a krémes kávé tölteléket. Tedd ár a maradék csokoládé mousse-t és fagyaszd le. Miután megfagyott a desszert, vedd ki az öntőformából és vond be a 40 ⁰C –s csokoládé bevonattal. Ezután dekoráld.